Exalterad dag

Idag tog matte tyvärr inga bilder alls, men det har ändå varit en spännande dag. Vi åkte bil ända ner till Valbo där mattes andra syster Sanna bor med sina tvillingpojkar och man Patrick. Pojkarna hade 4-års kalas idag och det var massor med folk där. Jag var så upphetsad och nervös att jag knappt kissade på hela dagen så nu de sista timmarna hemma har jag kissat oräkneliga gånger. Mest på tidningen men en gång på golvet, jag kunde inte hålla mig.

Idag fick jag smaka på min burkmat som jag kommer att få i fortsättningen. Den var så god att jag inte lämnade en enda smula kvar. Sen så gick jag och matte ut och hon tog med sig en köttbulle. Vi tränade på "stanna" och "hit". Det gick ganska bra. Ibland fattade jag galoppen men ibland ville jag inte alls lyssna. Matte är lite orolig att jag ska bli en olydig hund eftersom jag är så busig och inte riktgit förstår innebörden av ett Nej, så hon har börjat leta efter valpkurser. Men jag kan inte direkt klaga på matte, hon kämpar på och visst är hon duktig, men jag vill ju ha det så bekvämt som möjligt.

Emma har åkt, väldigt tråkigt tycker jag för jag gillade henne. Hon sov ju på madrass på mattes golv och det var jättekul att attackera hennes ansikte och hår när hon sov. Jag är faktiskt inte på skrivhumör så jag ska gå och lägga mig en stund nu. Hejdå!
Voff!

Små jobbiga krav

Jag med matte i Liljanskogen
Matte tycker inte längre att det räcker med sitt och att jag slickar henne i ansiktet. Nu måste jag plötsligt komma när hon ropar och sluta när hon säger Nej. Detta är väldigt svårt och onödigt!!! Jag vill inte sluta tugga på skor och jag vill springa fram till människor vi möter när vi är ute och går. Idag var vi i Liljanskogen jag, Emma och matte. Ja förlåt Emma är mattes kusin som kom igår och sov över i mattes rum. Vi var i alla fall i Liljanskogen och jag var lös. Plötsligt kom en joggare och jag kutade efter honom. Jag struntade i att matte ropade på mig och matte vart arg. Senare tränade vi på det. Emma sprang förbi och jag efter. Matte ropade och jag skulle stanna. Stannade jag fick jag beröm. Stannade jag inte tittade matte in i mina ögon och såg arg ut. Tillslut stannade jag så fort matte ropade. Då vart hon glad.

Men sedan kunde jag inte hålla mig igen. Jag, matte och Hanne hade varit i humlan och jag fick gå lös på trotoaren för det var inga bilar eller människor där. Men så kom två barn och frågade om de fick klappa, det fick de. Allt gick bra, tills de små odågorna började springa åt motsatt riktning. Jag rusade såklart efter - jag menar gud vad kul! Matte sa "Lurvas, Hit!" så strängt hon kunde men jag struntade i henne trots att jag visste precis vad Hit! i den tonen betyder. Tillslut sprang Hanne efter mig och lyfte upp mig. Matte sa ingenting men jag såg på henne att hon var besviken. Hon vill liksom att jag ska vara så lydig, och okej jag kanske inte gör mitt bästa men det är svårt. Ska kämpa på. Vi hade i alla fall det mysigt idag.

     Jag och Emma  Det var kul i skogen
Voff!

Vad är vandalisering?!

Hur kan hon se att jag tuggat på skorna? Det är ju inga märken!!  Husse och jag hade en lång gos-stund idag
Hej hej!

Jag har fått en svaghet - skor! Matte och Hanne ställer undan sina skor men husse har dem oftast (eller ja alltid) framme. De är oemotståndliga. Nu har jag ju förstått att det inte är uppskattat att jag gör detta så jag försöker vara så diskret som möjligt. Och jag tycker att jag lyckas, det är väääldigt sällan någon ser mig tugga på skorna. Jag slutar så fort jag hör fotsteg närma sig. Ändå säger matte alltid (lite ironiskt): "Men Lurvas, har du vandaliserat husses skor nu igen," Hur kan hon veta????? Jag förstår inte. Kan människor se genom väggar, det kanske de kan. Får kolla igenom mattes böcker det kanske står nått om det där. Ska försöka att inte äta upp böckerna.... Försöka alltså...

Just det, matte kom in på sitt gymnasium. Hon fick ett brev i morse och har inte sovit på typ hela natten. Grattis matte jag är så glad för din skull! <3 Sen har jag en till kul grej att tala om som jag har glömt. Mitt galler har flyttats ut på balkongen som hör till mattes rum! (se bild). Ja en balkong är som en mini-mini altan som sitter fast på fönstret högt uppe i luften. Fråga mig inte hur. Så när dörren dit är öppen kan jag gå ut! Och när de äter middag på balkongen kan jag vara med! :D Jag håller på att bli rumsren nu. Oftast säger jag till när jag är kissnödig. Det enda som saknas är att jag lär mig kontrollera min lilla blåsa men husse säger att jag lär mig det med tiden.  
                        Ja, här ser ni vad bra jag har det!
Sen vandaliserade matte och Hanne mig! För sen skulle jag schamponeras och jag hatade det. Usch vad jag skakade. Men efteråt fick jag sitta i mattes knä och bara gosa, har nog aldrig uppskattat det så mycket som jag gjorde då. Och så fick jag torka mig och ruska på mig och äta en bit frikadeller som jag såklart njöt fulla drag av. Och sedan skulle jag kammas och öronen skulle torkas och genomsökas. Vad nu det skulle vara bra för. Resultatet av mattes ständiga fotografering kan ni ta del av här:

Vem kan tycka att det här är snyggt?? Jo, lite sötare kaaanske. Matte tyckte i alla fall det. Men fortfarande blöt som en.... disktrasa? Ingen ska få ta mig till badet igen! INGEN! (Ni ser mig inte va?!) Tidigare tagen bild som matte bara var tvungen att slänga in!
Voff!

Frikadeller

Jag har precis kommit hem från en promenad. Vi gick mycket längre idag och matte tyckte att jag var så duktig att gå i koppel. När vi kom hem fick jag en bit frikadeller. För er som inte vet det är det kokta köttbullar och det får jag för att jag inte får äta kryddat kött - och stekta köttbullar är kryddade. Innan den här promenaden var jag med matte och en av hennes kompisar till Muffin Bakery där de satt ute och åt lunch. Jag fick sitta i min väska, eller jag låg ner för jag sov.
Sedan köpte de muffins, för det är väl det som är meningen när man är på muffin bakery, och så åt de dem i parken medan jag lekte i gräset och åt bajs. Det var gott men matte blev arg så jag fick spotta ut.

Matte är väldigt nervös idag, för det är idag som gymnasieintagningsbreven kommer. Eller de ska i alla fall komma men de har inte gjort det än. Hon har tydligen MVG i typ alla ämnen och har sökt till ett gymnasium som det är svårt att komma in på, därför är hon nervös. Hon säger att hon gärna vill komma in där men att det är så många duktiga som har sökt dit. Jag tror att hon kommer in! Jag håller tummarna... eller klorna? Tassarna? Whatevs!

Usch jag skulle kunna göra vad som helst för dedär himla frikadellerna det är så goda! Dessvärre vill inte matte se vad som helst. Hon vill se ett nytt trick: Tass. Men jag blir för ivrig för att kunna koncentrera mig. Det blir mest "hopp och skutt". Det är svårt det där. Nu ska jag tigga lite himelska frikadeller. Hejdå!
Voff!

Till alla er som tjatar om en hundvalp...

...och säger att ni är mogna att ta hand om den själv:

Små valpar vaknar vid 3-tiden varje natt och piper i ungefär en timme innan de somnar om.

De kissar överallt och hela tiden. Att få oss rumsrena är ingen dans på hundkex!

Vi behöver borstas, tvättas, få tänder och öron rengjorda och pälsen trimmad i stort sätt varje dag - vilket är en utmaning!

Vi gillar inte att gå i koppel till en början. Små valpar sätter sig ner och vägrar att gå.

Vi får inte träffa andra djur de första veckorna - innan vi fått vår andra vaccinations-spruta.

Vi sover väldigt mycket. En liten valp ska sova ungefär 18 timmar per dygn!! Du sover kanske 8 timmar per dygn.

Vi nafsar dig i hälarna och tuggar sönder dina skor. En valp kan inte ordet Nej! sedan födseln, det måste tränas in.

Vi älskar vår ägare och vill följa honom/henne var hon/han än går, men för det är det inte säkert att vi kommer när ni ropar.

Vi vill gärna upp i sängen och mysa med dig, vi vill också gärna kissa i din säng. Se upp!!

Allt vi blir skrämda för i valp-åldern kommer vi antagligen att bli livrädda för som vuxna. Håll ett öga på oss.
Voff!

 Självklart är det helkul att ha en hund. Men roligast är det nog om man är flera som delar på själva ansvaret. Jag tycker att barn är utmärkta hundägare och jag ville hemskt gäna ha hund under hela min uppväxt, men nu är jag glad att jag väntade för det är jobbigare än man tror med sömnlösa nätter och ett ständigt passande. Men underbart också, såklart. Särskillt med en valp som Lurvas! //Edith - matte.

Papperstuss

Tjenare alla hundälskare! För det är väl inga andra som läser den här bloggen, är det?! Jag har upptäckt att jag har ett smeknamn. Ja om ett smeknamn är något som ens matte kallar en när hon gossar med en så har jag i alla fall ett. Snutten! Fånigt va, alltså jag fattar inte poängen. Ser jag ut som en snutt? En korvsnutt? Nej jag ser väl mer ut som en... a en ihopknycklad papperstuss om man nu ska ta något som går att äta. Men jag måste medge att jag bär lite ansvar för det här smeknamnet. Ja, jag har ju uppmuntrat henne och uppmuntrar man människor så fortsätter de - man måste vara stenhård här i världen! När hon säger "hej Snutt!" till mig så hoppar jag fram och ser glad ut. Måste försöka ändra på det där. Men det är så svååårt!

Jag har upptäckt att jag kissar mycket. För mycket tycker matte. Vi hinner knappt komma in från promenaden förrens det är dags igen och då blir det på tidningen. Det där med rumsren låter ju bara dumt. Matte har ju en toalett inne - varför får inte jag ha det? Ge mig en toalett!!! Livet är orättvist för en liten valp. Det är ju så jobbigt att gå. Kul att busa i gräset och hälsa på folk, men gå i koppel är trist och jobbigt. Då sätter jag mig ner, det blir som att säga; "Hallå, lifit tack!" (fast utan tack). Men jag ska försöka hålla mig, matte blir ju så glad när jag kissar ute. Det är bara det att så fort jag är kissnödig är hon upptagen, då får hon väl skylla sig själv!

Men idag har jag mest tagit det lungt. Dagen är ju inte slut än men jag känner på mig att den fortsätter att vara lugn. Varit ute i parken tre gånger redan. Träffat massa nya beundrare, ja det är väl det de är! Min valp-intuition säger mig att det kommer att bli en jobbig helg. Tusan också. Men det blir säkert bra. Det är liksom både kul och jobbbigt på något sätt. Kul när det varar och jobbigt efteråt. Ja igår efter kalaset var jag helt slut. Helt borta. Jag låg och sov i min säng när Hanne kom in. Jag ville gå och hälsa på henne men somnade på vägen - hängande ut från sängen! Jaja okej jag slänger in en bild är ni nöjda nu?! Ja, jag är på lite dåligt humör - än sen då?! Förlåt...

     Förlåt för bildkvalitén, matte kan helt enkelt inte fotta!Hanne lyfte upp mig från den obekväma ställningen - efter att de skrattat lite åt mig.
Voff!

Lång och jobbig dag

Nu är jag trött, men jag busar ändå i min säng trots att matte sagt åt mig att sova. Jag vill inte! Idag vart till en jobbig dag efter den lugna förmiddagen. Vi åkte tillbaka till mattes syster som vi var hos på midsommar och där var det kalas - Mia fyllde 40! Det var ganska mycket barn där och massa vuxna. Jag såg inte så mycket av dem i början eftersom matte satt med mig i ett annat rum så jag skulle få ro att sova. Men sedan precis innan vi åkte hem kom två lite större barn och lekte med mig. En flicka och en pojke. De var snälla och jag hade så roligt. I bilen somnade jag i mattes knä, så trött jag var! Men så fort vi kom hem var det ut i parken igen för nu skulle jag kissa! (Vilket jag gjorde också). Och jaha nu är jag pigg och kan inte somna om. Ska försöka ta mig upp i Hannes knä, hon sitter på balkongen. Matte bara sitter vid datorn. Fast vad är det där? Haha! När det blåser springer tidningarna iväg! Måste iväg och jaga dem, hejdå!
Voff!
                              Jag och matte på kalaset. Ett tag fick vi vara själva på altanen i trädgården.

Det bor en valp i spegeln!

                    Jag skojar inte - det är sant ju!
Det är säkert! Han finns där och han följer efter mig. Hur jag än försöker hitta en väg in till honom så går det inte, han liksom sitter fast där inne. Han är liten och vit och ser precis ut som jag - fast inte fullt lika söt. Hur vet man att man är söt? Jo, när bilar som åker förbi en när man är ute på promenad stannar och vevar ner rutan för att hinna ta sig en titt på en - då vet man säkert! Det var allt för nu, skriver mer ikväll. Glöm inte att läsa de tidigare inläggen och kommentera!!!
Voff!

Sitt, Lurvas!

Nu har jag lärt mig mitt första trick, ja det är sant! Om matte säger Sitt så sitter jag. Och då får jag belöning och känner mig så duuuktig. Första gången matte provade att hålla upp en godis och säga Sitt så förstod jag inte alls och ställde mig på bakbenen. Men hon stod bara kvar helt tyst och tittade på mig. Så jag la mig ner, men nej ingenting hände. Tillslut skällde jag så högt jag kunde. Då skrattade matte lite men gav mig inte godisen. Så tillslut satte jag mig avvaktande ner och då fick jag den + massa kel. Efter några gånger förstod jag, jag är ju så smart, och nu sätter jag mig ner så fort matte säger "Sitt". Ja, nästan alla gånger i alla fall. 
                                                            
Inatt sov inte matte inne hos mig. Jag kände mig lite övergiven, men husse sov där istället. Jag antar att matte var för trött, jag väckte ju henne ganska tidigt. Så i morse sov jag ända till klockan sex. Sen kunde jag inte hålla mig längre. Vid tolv-tiden kom matte och gick ut med mig till Hummlan (en park) där jag fick kissa. Jag vägrar att kissa på trottoaren, det finns så mycket att titta på där och då glömmer man att kissa. Sen fick jag busa inomhus tills jag somnade. Jag sov som skönast när matte väckte mig och stoppade ner mig i den där resväskan. Ut bar det och snart kom vi ner till stan där mattes kompis väntade på oss. De köpte glass, jag fick inte smaka(!), och sedan fick jag leka i Hummlan igen. Ganska länge. Ett gäng killar kom och hälsade på mig, de skrattade när jag började leka med deras händer. Sedan gick vi vidare till stan. Matte och hennes kompis skulle absolut prova kläder i nån affär så jag fick sitta i väskan i provhytten. Jag försökte sova och jag tror att jag somnade också för nästa gång jag vaknade var vi på ett fik. 
                                                       
Matte och hennes kompis skiljdes sedan åt och Hanne kom och mötte oss vid samma plats där matte tidigare köpt glass. Vi gick in i en affär och när vi kom ut öste regnet ner. Det verkade jätteroligt men nehe jag skulle stanna i väskan! Och de sprang hela vägen hem. Fast jag fick gå sista biten, men det var inte lika roligt! :(
Så nu ska jag gå tillbaka till mattes stora leopardkudde och säga den ett sanningens ord innan jag går och lägger mig igen. Puss och kram på er kära läsare! Gå och lek med era hundvalpar nu istället för att sitta vid datorn!!!

                      I väntan på belöningen sitter jag så fint!                      Leopardkudden är både en lekplats och en sovplats..

Trött och trygg

Jag är så trött, ska snart återgå till att sova. Men först ska jag såklart berätta för er vad jag har gjort idag!
Det började med att jag väckte matte klockan fyra som vanligt, och nu vet jag att hon inte tycker om det men jag kan liksom inte rå för det. Sedan kom Lova och Mia som vi var hos igår, dom skulle lämna tillbaka en jacka som husse glömt hos dom. Det var kul att se Lova igen! Hon är så pigg och kul att busa med. Sedan gick jag ut en jätte-kortis med matte för att kissa. Och efter det gick vi ut igen men då följde Hanne med och vi gick ända bort till Åhléns som det hette. Matte köpte ett slags papper, som hon sedan la ett mindre papper i med text på. Sedan slickade hon på det första pappret så det stängdes och så slängde hon alltsammans i en gul låda. Människor är konstiga!

Det var jobbigt att gå så långt, och bilarna som åkte förbi i full fart var rätt otäcka. Jag kissade inte alls på den promenaden, jag orkade inte. När jag kom hem drack jag en massa, och kelade med min nya familj. Jag tycker så mycket om dom! Sen gick matte!!!! Jag blev alldeles förtvivlad, skulle hon lämna mig för alltid? Hon hade gått ut genom ytterdörren och hur jag än gnäll-skällde och nosade så kom hon inte tillbaka. Efter ett tag somnade jag i hennes rum - och när jag vaknade var hon hemma och kliade mig på magen! Suck vilken lättnad. 

Så, det var väl det jag gjort idag. Nu ska jag sova och drömma lite till. Ni vet, tydligen drömmer små valpar alltid,  för de måste bearbeta allt nytt de är med om. Så därför är mina drömmar bra, även om det ibland är mardrömmar så matte blir orolig för mig. Jag tror att jag slipper bada idag, men kammas kommer jag nog, och kanske kanske borsta tänderna. Det är lite obehagligt det med. Men jag litar på att matte vet vad som är bäst. 
Gos på er söta läsare! <3 Hoppas ni gillar min film - det gör i alla fall jag! 

Min egen video!


Midsommar

Jag i Åkersberga på midsommarafton När det är dags att sova måste råttan vara med! Första badet hos matte. Lite otäckt!

Ja, när jag skrev sist visste jag ju inte vad som skulle hända. Men nu vet jag och kan berätta. Midsommar var alltså att massa människor samlades på gräset runt en stor stång, sedan sprang alla runt stången och lät konstigt. Jag brydde mig inte så mycket för jag halvsov i min väska. Sedan åkte vi bil igen (usch) men vi kom inte hem när vi var framme utan hem till en annan familj som tydligen var mattes halvsyster, hennes man och hennes lilla dotter Lova som var ungefär 2 år gammal. Det var helkul där! De hade en trädgård där jag fick busa och kissa så mycket jag ville. Och alla tyckte om mig och turades om att leka med mig. Jag blev väldigt trött efter lekarna och i början var det otryggt att sova borta, men alla var kvar när jag vaknade så tillslut vande jag mig.

Sedan gick vi en promenad, alla utom husse som stannade kvar för att grilla som det kallades. Jag fick återigen gå i koppel, det var inte så farligt utan rätt skoj. Sedan släppte matte mig på en stor gräsplan där jag fick springa i det våta gräset. Jag blev smutsig och blöt - så roligt det kunde bli alltså! På kvällen la matte mig i min säng bredvid en madrass där hon själv skulle sova. Jag somnade nästan direkt när jag fått min gosse-råtta bredvid mig. När jag vaknade tog mattes mamma (alltså husses fru) upp mig och bar ner mig till de andra. Matte sov fortfarande! Hallå, klockan var väl i alla fall halv sju!!

Efter lunch åkte vi hem igen. Det var så skönt att vara hemma där jag kännde igen mig!!! När jag satt i bilen trodde jag nästan att vi skulle på ännu ett äventyr så lättnaden var stor när matte lyfte in mig på hennes (och mitt) rum. Jag vart så glad och upphettsad att alla skrattade åt mig. Jag busade och nosade och skuttade, ramlade flera gånger. Det är så halt på golvet... Sen gick jag, matte och mattes mamma (jag skriver Hanne i fortsättningen för det är det hon kallas) ut på promenad i koppel igen. Det var kul i början men sen ville jag hem så då gick vi. Men jag skulle stannat ute! För nu var det dags för bad!!! Usch det var läskigt och obehagligt - men matte sa att jag var duukigt och jag fick lite godis efteråt.


Sedan busade jag igen. Matte blev arg när jag bet henne i benet men jag blev ju så sprallig. Sen stängde hon in mig i min inhägnad, jag blev arg först men sen förstod jag varför. Jag var så trött!!! Jag somnade nästan på en gång och drömde om allt roligt jag varit med om på min första midsommarafton.


Hejdå <3


Trötta mardrömmar, nya händelser

Hej igen!
Idag... ja klockan är ju bara 11.20 än, men jag har ändå hunnit med en del. För det första så har jag väckt matte sådär en 1000 gånger inatt. Jag börjar bli riktigt bra på det nu! Jag sover ju i en liten inhägnad förstår ni, och när jag sovit klart går jag upp och dricker lite. Sen sätter jag mig ner och gnäll-piper (skäller tycker jag men tydligen inte...) och då vaknar matte och lyfter ut mig. Vi går tillsammans till tidningen där jag får kissa och vara en "duuktig vovve" och sen lyfts jag tillbaka. Men där vill jag ju inte sitta! Så såsnart matte lagt sig i sin säng igen tar jag vid gnäll-pipandet. När hon tittar på mig ställer jag mig på bakbenen och gör mitt bästa för att försöka få fram ett gläfs. Snart får jag komma upp i mattes säng och leka och mysa. Sen åter ner i inhägnaden där jag först äter och dricker, sen börjar allt om igen med kissning och gos. När klockan blivit sådär 9 och det är ljust ute somnar jag igen. Tyvärr är det för sent för matte att lyckas somna... Hm borde jag ha dåligt samvete för det?

Jag tror att det är påväg att hända nåt nu. För jag har fått testa att sitta i en liten bur som ser ut som en väska, och i den stoppade matte min filt som jag hade med mig hemifrån. De pratar om någon midsommar. Tydligen ska vi sova borta också för husse packade ner min säng i en stor väska. Jag drömde lite mardrömmar igår kväll och gnydde så matte blev orolig och tyckte synd om mig. Och så har jag haft hicka, och fått en duk i huvudet. Det var lite otäckt. Usch vad trött jag blev. Ska krypa in under mattes stora leopard-kudde. Efter att jag visat den vem som bestämmer förstås!
Slick och nafs, Lurvas! <3

Jag heter Lurvas

Hej alla läsare!
Jag heter Lurvas och är en liten vit och lurvig malteser-valp på nio veckor.
Jag bestämde mig för att skaffa en blogg eftersom jag har så himla mycket att säga men sätt svårt för att prata!
Jag är en väldigt söt malteser, det vet jag eftersom alla som ser mig säger det. Men om ni inte tror mig kan ni ju kolla in mina bilder (som jag snart ska ladda upp). 

Problemet med att vara såhär söt är att man nästan aldrig får vara ifred. Är man hemma vill man såklart busa med matte - det går ju inte att sova och busa samtidigt! Och sen, som idag, när jag skulle gå i koppel för första gången i mitt liv, kom jag inte så mycket som ut på gatan äns fören två damer kom fram och ville klappa. Det var väl i och för sig inte så förfärligt, men sedan kom det en väldigt liten människa fram och bakom henne drog mamman på en barnvagn som var ett utav det läskigaste jag sett!! Men matte sa att den lilla människan inte fick klappa mig, för det får okända människor och djur inte göra för jag har inte fått min andra valpspruta ännu. Matte sa till husse att om jag nosar på en hund som har valpsjukebaciller så kan jag dö - för jag är så liten. 

Så idag har jag alltså varit ute i koppel för första gången - och då även haft halsband för första gången, och jag har varit en duuktig hund = kissat på tidningen. Dessutom hann jag med att äta mat och leka med mina nya leksaker också. Men nu är jag så trött på den här nya världen att jag tror att jag ska gå och lägga mig en stund. 

Här är jag när jag ligger i min korg i bilen påväg hem till mitt nya hem!För er som inte tror att en malteser-valp kan vara sötast i världen får ni här ett bildbevis. Tyvärr har min matte inte haft mig så länge och hunnit ta så många bilder - men ni får ju tänka er resten själva!Jag tror att jag sov här, matte smygfotade mej. Jag drömde nog lite också för matte sa att jag hade pratat i sömnen. Det var väldigt spännande, jag sniffade på en intressant blomkruka och sprang och tillbaka på bordet. Under mattes noggranna uppsyn såklart. Sen fick jag gå in. Det var liite kallt... Men mysigt!

Hejdå! <3 

Behövlig information

Bloggares namn: Lurvas
Ras: Malteser
Jag är född: 2008 - den 19 April
Matte heter: Edith - 16
Jag bor: Stockholm, Östermalm
Jag gillar: Att busa med matte, "gräva" i sängen och äta frikadeller
Egenskaper: Vitast i kullen men med lätt elfenbensfärgade öron. Svart liten nos. Glad och sprallig.
Färdigheter: Jag är nästan rumsren. Men då och då kissar jag på tidningen i hallen...
Trick: Sitt, Ligg, stå upp, snurra runt, high five

RSS 2.0
Test